Vhello

ONTDEK HET TOERISTISCHE AANBOD VAN DE REGIO BERGEN EN DE REGIO CENTRE DANKZIJ VHELLO, HET KNOOPPUNTENNETWERK IN HET HARTJE VAN HENEGOUWEN (COEUR DU HAINAUT)!


Grijp de fiets en…

  • vertrek voor een tochtje langs het water!
  • bezoek musea en kastelen!
  • ontdek ons erfgoed, erkend door de UNESCO!
  • geniet van de lokale gastronomie!
  • loop in de voetsporen van Vincent Van Gogh in de Borinage en door de mijnsites!

Dit nieuwe fietsnetwerk van 880 km van de regio Coeur du Hainaut zal worden verbonden met andere knooppuntnetwerken met meer dan 41.000 km aan gemarkeerde stroken. De netwerken in de buurt die al zijn gemarkeerd zijn de netwerken Wallonie picarde en Waals-Brabant.

Het knooppuntennetwerk is snel en er is geen gevaar om te verdwalen. Elk kruispunt van het netwerk wordt aangegeven door een knooppuntnummer. Op de bordjes staan de eerstvolgende knooppunten en de richting die je moet volgen op het knooppunt te bereiken.

Om je tocht voor te bereiden vul je gewoon de lijst van knooppunten in de volgorde waarin je ze wenst te volgen. Eens onderweg volg je de genummerde bordjes.


Vhello-project

Het Vhello-project wordt gefinancierd door een beroep te doen om intercommunale projecten voorgesteld door de provincie Henegouwen voor 2017-2018. In totaal werken 24 gemeenten uit de regio Coeur du Hainaut mee aan het project:

Binche
Boussu
Braine-le-Comte
Chapelle-lez-Herlaimont
Colfontaine
Dour
Écaussinnes
Estinnes
Frameries
Hensies
Honnelles
La Louvière

Le Roeulx
Lens
Manage
Mons
Morlanwelz
Quaregnon
Quévy
Quiévrain
Saint-Ghislain
Seneffe
Soignies
Jurbise.

Dit project wordt gecoördineerd door een groep partners zoals Het Huis voor Toerisme voor de streek van Bergen, La Maison du Tourisme van het Parc des Canaux et Châteaux, IDEA, Hainaut Tourisme en La Fondation Mons 2025.

 


visithainaut_0
logo-02
logo-04
logo-03
bel-rtl

Met dank aan de Provincie Henegouwen voor de financiële steun