Binche

À STAD VAN HET CARNAVAL EN EEN MIDDELEEUWSE STAD

Met zijn Belfort dat vermeld staat op de lijst van het werelderfgoed van de UNESCO en een Carnaval dat word erkend als mondeling en immaterieel erfgoed, is de «Cité du Gille» uniek in zijn soort ! De omwalling die de overbjifselen van het Paleis van Maria van Hongarije omgeeft, zijn Maskermuseum, zijn Gallo-Romeinse Museum, zijn kant,..zijn depronkstuken van deze middeleeuwse stad.

CENTRUM VAN HET KANT EN DE KUNSTAMBACHTEN

Het kant van Binche is nauw verweven met degeschiedenis van de stad. Zegt men overigens niet dat de «Steek van Binche» de moeilijkste van de wereld is? Kant
op basis van «doorlopende draad», zeer licht en gemaakt met een bijzonder fijne draad, heeft haar hoogtepunt gekend van de eerste helft in de 18de eeuw tot het einde van de 19de eeuw.

Grand’ Place 25 b1 – 7130 Binche
Tel + +32(0)64 / 36.63.76 – lefuseau@skynet.be –
www.dentelledebinche.net

Brouwerij “La Binchoise”

De geschiedenis van Brouwerij gaat terug tot 1847.
In 1929 wordt de site gekocht door Oscar Roulez, mouter, die de oude brouwerij laat slopen om de huidige gebouwen op te richten. In 1979, André Graux, vestigt Brouwerij La Binchoise. Sinds 2000 staan de deuren open voor het publiek. In deze authentieke brouwerij wordt u ontvangen voor geleide bezoeken en ook om bieren te proeven.

Faubourg Saint-Paul, 38 – 7130 Binche
+32(0)64 / 37.01.75
www.brasserielabinchoise.be
info@labinchoise.be

Collegiale kerk van Sint-Ursmer

Le Moustier Sainte-Marie is een primitief gebouw dat werd opgetrokken in Romaanse stijl tijdens de 12de eeuw. In 1408 komt het kapittel van Lobbes naar Binche met de relikwieën, heiligenlichamen en schatten, naar de collegiale kerk gewijd aan Saint-Ursmer.