Braine-le-Comte// S Gravenbrakel

Braine-le-Comte/ S Gravenbrakel Bosrijke Stad

Gelegen tussen Bergen en Brussel, beleefde ‘s-Gravenbrakel een welvarende ontwikkeling van haar industriële activiteiten en handelszaken. Bestaat uit pittoreske dorpjes Henripont, Steenkerque, Ronquières, Hennuyères, Petit-Roeulx, eeuwenoude hoeves en uitgestrekte velden, weiden en bossen, kortom een ideaal wandelgebied. Ronquières en haar niet te missen ’Hellend Vlak’ behoren tot deze entiteit.

Hellen vlak van Ronquières

Eén van de meesterwerken van Centrissime. De toren van het Hellend Vlak van Ronquières is van tien kilometer in de omtrek te zien. Hij laat u niet alleen genieten van een weids panorama, maar huisvest bovendien een rondgang over de binnenvaart, met als titel ’Een boot, een leven…’. De technische blikvanger is uiteraard het Hellend Vlak zelf (twee ’scheepsbakken’ op rolwielen die langs een helling van 1500 meter lang een hoogteverschil van zowat 70 meter overwinnen). Een staaltje van technisch vernuft en tegelijk een markant voorbeeld van het gebruik van beton in de architectuur (door de auteur van de pijl van de burgerlijke bouwkunde van de Expo 58). Zijn nieuw ’Visitor Centre’ maakt u mogelijk de binnenvaart vanaf de glasloopbruggen overhangende de site en toegankelijk door de panoramaliften.

Tel : +32(0)78 / 05.90.59 – Fax : +32(0)65/397 180
info.voiesdeau@hainaut.be- http://www.canalducentre.be

Afvaart van Kabellift van Strépy-Thieu
Rue Raymond Cordier, 50 – 7070 Strépy-Thieu
Fiestverhuur op scheeplift van Strépy-Bracquegnies

Het Ijzeren Ventje

De geodetische paal («ijzeren ventje» genaamd), staat op het zuidelijke punt van het bos. Het was een hulpmiddel om tijdens de XIXde eeuw de kaart van België op te maken, volgens het principe van de driehoeksmeting. Later diende die ook om de berekeningen van de breedte, de lengte, de hoogte en de zwaartekracht te preciseren. Het blijft een restant van onze geschiedenis en van de genialiteit van onze voorvaderen.

OFFICE DU TOURISME DE BRAINE-LE-COMTE
Grand Place, 38 – 7090 Braine-le-Comte
Tel: +32 (0)67 / 87.48.88
info@braine-tourisme.be
www.braine-tourisme.be

Glazen Kapel

De Sint-Lutgaard kapel werd gebouwd in 1929 door Arthur Brancart, de baas van Verreries de Fauquez. De bouw beoogde het welzijn van de werknemers verhogen
en de mogelijkheden en knowhow tonen van het bedrijf. Bezoeken voor groepen of personen op aanvraag en na reservatie.

Rue Arthur Brancart, 100
7090 Braine-le-Comte (Fauquez)
Tel: + 32 (0)67 / 64.88.93 – www.chapelledeverre.be