Le Roeulx

Le Roeulx, rozenstad !

Le Roeulx is een gastvrije stad die wordt gekenmerkt door zijn rijke historische verleden waar-
van de belangrijkste tekenen zijn bewaard: het kasteel van de prinsen de Croÿ-Roeulx, het oude Sint-Jacobshospitaal, het Centrumkanaal en de oude n°4 scheepslift van Thieu die op de werelderfgoedlijst van UNSECO staat. Zijn grondgebied bevat ook de kabellift van Strépy-Thieu, een technologisch succes met een imponerende silhouet.

VVV-KANTOREN VAN LE ROEULX
Grand-Place, 1 - 7070 Le Roeulx
Tel: +32(0)64 / 31.07.60
service.informations@leroeulx.be
www.leroeulxtourisme.be

DE BROUWERIJ ST-FEUILLIEN

In de 7de eeuw kwam Feuillien, een Ierse monnik, aan op het vasteland om er het Evangelie te verkondigen. Helaas, toen hij in 655 gelegen werd hij mishandeld en onthoofd. Op de plaats waar hij de marteldood vond, bouwden zijn discipels een kapel. In 1125 werd
er de abdij Saint-Feuillien van Le Roeulx gevestigd. De abdij bloeide en monniken waren er bezig met het bierbrouwen totdat de woelige tijden van de Franse revolutie aanbraken. Gesticht in 1873 door Stéphanie Friart deed de brouwerij Saint-Feuillien de nagedachte-
nis van de abdij voortleven.

De Brouwerij St-Feuillien
Rue d’Houdeng 20, 7070 Le Rœulx
Réservation
Tel: +32(0)64 31 18 18
www.st-feuillien.com

DIERENWANDELING IN LA LIGULE

Op een terrein van 3 ha biedt La Ligule u een wandeling aan waarbij u talrijke diersoorten kan ontdekken, zoals struisvogels, een hert met zijn hinden, wallabies, geiten, schapen, eenden, varkens, ezels, buffels en jaks.
Te voet of in een gocart zal je een ontspannende ervaring beleven in een groene omgeving. Mogelijkheid tot picknick en buitenspeeltuin.

LA LIGULE
Rue Léon Polart 40 – 7070 Mignault
Tel: +32(0) 473/66 37 53 – www.gites-ligule.be

JACHTHAVEN VAN THIEU

De jachthaven van Thieu ligt langs het historisch kanaal van de Centrumregio (350 ton) niet ver van hydraulische scheeplift n°4.

Inlichtingen
www.ycda.be