Soignies

Soignies (Zinnik), DUIZENDJARIGE STAD, EUROPESE HOOFDSTAD VAN DE BLAUWSTEEN

Zinnik, de charme van een duizend jaar oude stad, in het hart van een groene omgeving biedt U, haar beschermt historisch centrum, grote romaanse kapittelkerk, omwallingen, talrijke mooi bewaarde huizen waarvan de jaartallen op de gevels getuigen van hun ouderdom.
De blauwe hardsteen is onze trots en liefhebbers van natuursteen vinden hem terug in alle straten van Zinnik tot in de kleinste steegjes.

VVV-KANTOREN VAN ZINNIK
Rue du Lombard, 2 – 7060 Soignies
Tel: +32 (0)67 / 34.73.76
tourisme@soignies.be
www.soignies.be

KASTEEL VAN LOUVIGNIES

Dit kasteel is een echte verborgen parel en een typisch voorbeeld van de 19de architectuur. Met zijn romantische charme geeft het een goed inzicht van hoe het leven er aan toe ging op een kasteel tijdens de Belle Epoque. Een geleid bezoek brengt u doorheen de salons waar men de gasten ontving, naar de kamers waar de bewoners zich klaar maakten. De oude keuken, die als opname set diende in films.

Adres :
RUE DE VILLEGAS 1
7060 SOIGNIES

MUSEUM VAN HET KAPITTEL

In het hart van geklasseerde historische gebouwen, toont het Kapittelmuseum de Schatkamer (10e-18eeeuw) van de romaanse Sint-Vincentius collegiale maar ook waardevolle meesterwerken uit andere parochies. Door de herdenking aan de heilige Vincentius en de
kanunniken van de collegiale, brengt het museum het middeleeuwse verleden van de stad tot leven.

Museum van het kapittel
Rue de la Régence 3
7060 Soignies
Tél: +32(0)67 33 12 10
j.deveseleer@skynet.be

COLLEGIALE KERK VAN SINT-VINCENTIUS

Zinnik is van oorsprong een middeleeuwse stad. Bijna 9 eeuwen lang leefde men hier volgens de getijden van de kanunniken van Sint-Vincentius, die in de 11de eeuw een indrukwekkende kapittelkerk bouwden. De primitieve romaanse stijl met hoge en dikke muren in gepatineerde breuksteen en twee massieve torens geven het gebouw kracht, statigheid en elegantie.

Adres : Grand-Place